Literatura s názorem

Třetí terapie


Danuta Chlupová

i Připravujeme

Román o paměti rodin a míst

Román se odehrává v současnosti, avšak minulost rodin hlavních postav i minulost míst, kde žijí, velkým dílem ovlivňuje jejich životy. Třicetiletá Němka Mathilda žije v Drážďanech, které si každý rok připomínají tragické výročí spojeneckého bombardování. Zhruba o deset let starší Polák Grzegorz se narodil a žije v Osvětimi, městě, které si většina lidí spojuje výhradně s děním v bývalém koncentračním táboře, jako by současná Osvětim ani neexistovala. Grzegorz pracuje v bývalém táboře jako průvodce pro německy mluvící skupiny. Mathilda a Grzegorz se náhodně potkají na dovolené v malém kempu, kde Mathilda pracuje jako recepční. Mathilda je úzkostlivá a má velmi nízké sebevědomí. Na její vnímání sebe sama mělo vliv nelehké dětství a pocit jakési rodinné viny z války. I Gregorz žije s pocitem viny – v tom jsou si s Mathildou do určité míry podobní. Dokážou se postavit domnělé i skutečné minulosti, která oba pronásleduje?

Číst více
369,00 Kč Doporučená cena
Vychází 13.05.2024

Detailní informace

Počet stran 224
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.05.2024
Formát 130x200 mm
Jazyk čeština
Původní název Trzecia terapia
Původní jazyk polština
EAN 9788076019478
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Autor knihy

Danuta Chlupová Danuta Chlupová

Danuta Chlupová


Danuta Chlupová je novinářka a spisovatelka. Narodila se v roce 1968 v Českém Těšíně a patří k místní polské národnostní menšině. Román Jizva vydala v roce 2017 polsky v Gdyni a získala za něj ocenění Debut roku. V češtině vyšel také její román Varhaník z mrtvé vesnice (2023). Dlouhodobě se zajímá o národnostní vztahy a historii česko-polského pohraničí. 

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.