Literatura s názorem

Knižní rozhovor s uznávaným odborníkem na rehabilitaci prof. Pavlem Kolářem o pohybu v medicíně, ve sportu i v běžném životě.

Hýbeme se buď málo, nebo špatně a pohyb se vytrácí nejen ze života, ale i z medicíny, tvrdí prof. P. Kolář, renomovaný fyzioterapeut, který už třicet let působí na poli rehabilitační medicíny, potažmo i té sportovní. V důmyslném soustrojí lidského těla a mysli se snaží najít skutečné příčiny, které ho porouchaly, a správnou léčbou navrátit pacientům ztracené zdraví. V rozhovorech s novinářkou R. Červenkovou odhaluje překvapivé souvislosti, neboť v našem organismu se nic neděje náhodně.

Číst více
298,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 272
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.03.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,538 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Radek Petříček
Číslo dílu 1
EAN 9788074299759
Věk od 15
Edice Rozhovory
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Pavel Kolář Pavel Kolář

Pavel Kolář


Prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D. vystudoval obor Tělesná výchova a rehabilitace na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. V roce 2012 byl jmenován profesorem Univerzity Karlovy. Zabývá se především pohybovou patologií dětí. Je autorem diagnostického a terapeutického konceptu Dynamická neuromuskulární stabilizace (DNS), vycházejícího z vývojové kineziologie, který uplatňuje i ve svých Centrech pohybové medicíny. Přednáší o něm také na univerzitách a v kurzech doma i po celém světě. Kromě toho se věnuje sportovní medicíně: má zásluhu na diagnostice i léčbě řady špičkových sportovců a týmů. Spolupracuje s několika nadacemi a charitativními organizacemi. Od roku 1998 je stálým členem prezidentských lékařských konzilií. V roce 2003 mu Václav Havel udělil osobní medaili prezidenta republiky Za zásluhy o stát za pedagogickou a vědeckou činnost, v roce 2007 obdržel od Václava Klause státní vyznamenání Za zásluhy o stát v oblasti výchovy a vědy. S manželkou Michaelou má tři děti.

Zobrazit profil autora
Renata Červenková Renata Červenková

Renata Červenková


PhDr. Renata Červenková (* 1950) pracovala jako novinářka v týdeníku Mladý svět, deníku Mladá fronta Dnes, v časopisech Marianne a Reader’s Digest. Jako publicistka se věnuje zejména oblasti medicíny. Je autorkou čtenářsky velmi úspěšných knižních rozhovorů s MUDr. Radkinem Honzákem Všichni žijem´ v blázinci (Vyšehrad, 2014) a s prof. Pavlem Kolářem Labyrint pohybu (Vyšehrad, 2018), který byl přeložen do slovenštiny a angličtiny (Life in Motion). Z angličtiny přeložila knihu oxfordského profesora psychologie Kevina Duttona Moudrost psychopatů a knihu Andyho McNaba a Kevina Duttona Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu. Snaží se držet zásady, že papír nesnese všechno.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.