Literatura s názorem

Pán duší


Peter Tremayne

Už po osmé se v detektivním příběhu Pán duší setkávají čtenáři se sestrou Fidelmou, advokátkou soudního dvora v Irsku 7. století a jejím druhem, bratrem Eadulfem. Autor Peter Tremayne, který se původně věnoval keltským studiím, využívá získaného vzdělání v detektivních příbězích, založených na reáliích keltské historie a kultury. Tentokrát se Fidelma poprvé vydává na území donedávna nepřátelského lidu Uí Fidgente, jehož náčelníci se nedávno rozhodli pro mírové soužití s královstvím Fidelmina bratra Colgúa, Mumanem. Ne všichni Uí Fidgente jsou mírem nadšeni a dávají to Fidelmě najevo, tím spíše, že ji, cizinku, náčelník Conrí do země přivedl, aby vyšetřila vraždu Ctihodného Cineáda, učence v opatství Ard Fhaerta. Toto opatství je conhospitae aneb smíšený dům, kde žijí bratři a sestry společně, někteří dokonce v manželském svazku, neboť se zde dosud neprosadil požadavek Říma na dodržování přísného celibátu. Fidelma musí čelit četným úkladům, než vypátrá, že za vraždou Ctihodného Cineáda stojí spiklenci proti míru v čele s Pánem duší, kteří chtěji válčit, zabíjet a bohatnout.

Číst více
278,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 312
Datum vydání 01.07.2009
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,386 kg
Jazyk čeština
Původní název Masters of souls
EAN 9788070217634
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Peter Tremayne Peter Tremayne

Peter Tremayne


Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis (* 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire). Vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům se zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Své akademické vzdělání využil v populárněvědných pracích, stejně jako v beletrii. Dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.