Wok je široká, hluboká a oblá pánev, která může sloužit zároveň jako hrnec. Slouží k rychlé úpravě masa, zeleniny, ale i třeba moučníků. Ve woku můžeme pokrmy dusit, vařit v páře nebo smažit. Pokrmy připravujeme v malém množství oleje, a proto jsou tato jídla zdravá a méně tučná. Suroviny se na povrchu rychle opékají, uvnitř zůstávají šťavnaté a přitom si uchovávají svou chuť a výživnou hodnotu. Mnoho receptů v této kuchařce vychází z asijské kuchyně, ale autorka chtěla především ukázat, jak lze wok používat při přípravě běžných, třeba i českých jídel. Přináší zdravé a chutné recepty na jídla, která odpovídají požadavkům pestré a zdravé výživy.
Podobné
Detailní informace
Žánr
moderní kuchařky
Počet stran
128
Datum vydání
26.11.2007
Formát
130x200 mm
Hmotnost
0,3 kg
Jazyk
čeština
EAN
9788070219065
Věk od
15
Edice
Kuchařky
Typ
Kniha
Vazba
brožovaná lepená