Literatura s názorem

Ten vánoční čas + CD s koledami


Jiřina Rákosníková

Po první spolupráci s akademickým malířem Janem Kudláčkem, který našel pochopení pro přinesené téma Hrajeme si u maminky – procházkou zahrádkou kvítí poezie, písniček, rozpočítadel a ukolébavek prostupující celý rok dítěte v rodině, vznikala druhá kniha, Ten vánoční čas, doslova rukou společnou. Téma Vánoc bylo, je a doufejme vždy bude tématem k zamyšlení ať již nad dárky pro naše milé, kterým chceme alespoň jednou do roka dát najevo svoji přízeň, ale především je to doba zastavení, rozjímání! Jiřina Rákosníková nás touto dobou provází s pomocí říkadel, popěvků, vánočních koled. Texty písní jsou kromě bohatých ilustrací doprovázeny notovými záznamy, a tak domácímu muzicírování nestojí nic v cestě. Zbývá jen doufat, že se vrátí doba zastavení a opravdového naslouchání, či ještě lépe společného zpívání, koledování. Zvláště když nám díky přiloženému CD budou společníky vynikající hudebníci Marko Ivanovič, Jiří Pavlica a další.

Číst více
388,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr říkadla
Počet stran 80
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.11.2010
Formát 210x210 mm
Hmotnost 0,4 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jan Kudláček
EAN 9788074291838
Věk od 15
Typ Kniha + CD
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Jiřina Rákosníková Jiřina Rákosníková

Jiřina Rákosníková


MgA. Jiřina Rákosníková absolvovala taneční konzervatoř a poté vystudovala taneční pedagogiku na AMU v Praze. Dlouhodobě pedagogicky pracuje s dětmi i studenty a podílí se na odborných seminářích pro pedagogy. Jako choreografka spolupracovala s televizí, filmem i profesionálními divadly. Od rroku 1992 pořádala pravidelná setkání s rodiči a dětmi pod názvem Hrajeme si u maminky, kterážto dala jméno první z jejích knih pro děti s nádhernými ilustracemi Jana Kudláčka. Ze spolupráce s tímto malířem vzešly také další knihy, například Studánko Rubínko a Ten vánoční čas, doplněné hudebním CD Jiřího Pavlici a Hradišťanu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.