Literatura s názorem

Terorista


Mikuláš Pešta

Terorista vypráví příběh mladého muže sympatizujícího s extrémní pravicí v současné České republice. Hlavní anti-hrdina je frustrován stavem společnosti a tím, co vnímá jako úpadek civilizace pod taktovkou levicových liberálů a neziskových organizací. Pod vlivem svého politického guru se rozhodne osobně angažovat v boji a vypracuje důmyslný dlouhodobý plán. Hodlá vstoupit do jedné z významných neziskovek, kterou vnímá jako původce zla, získat si důvěru ostatních členů, a nakonec jménem oné neziskovky vykonat teroristický útok. Hodlá tím vyburcovat společnost a poukázat na domnělá nebezpečí levicového aktivismu. Kniha využívá autorovy znalosti prostředí politického extremismu. Jak se děj hýbe kupředu a hlavní postava se blíží k vykonání atentátu, příběh získává rysy thrilleru a detektivního románu – ovšem z pohledu zločince.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 216
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.04.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,256 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076014305
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Recenze

kultura21.cz - Teroristou snadno a rychle

„Terorista je velmi zajímavý literární počin, kde se čtenář nestačí divit. To, co zpočátku vypadá jako nevinné tlachání mladých u piva dostává později velmi výrazné obrysy a mění se v nepěknou trestnou činnost..."

Autor knihy

Mikuláš Pešta Mikuláš Pešta

Mikuláš Pešta


Mikuláš Pešta (*1988) je historik přednášející dějiny dvacátého století na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Těžištěm jeho badatelského zájmu je politické násilí v poválečném světě, dějiny studené války a československé vazby k zemím třetího světa. Je autorem odborné monografie a řady dalších studií ve vědeckých časopisech a kapitol v kolektivních monografiích a sbornících. Ze své odbornosti čerpá i při psaní prózy. Napsal několik scénářů k amatérským filmům (např. Prach a broky), je spoluautorem řady dramatických interaktivních her a autorem divadelních vystoupení a skečů.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.