Literatura s názorem

Česko versus budoucnost

Naše dnešní krize a jak z ní ven

David Klimeš

Novinář David Klimeš přináší ve velmi aktuální knize přehled některých z těch nejakutnějších problémů, jimž dnes čelí Česká republika. Situaci přirovnává k předčasné krizi středního věku, která se projevuje nespokojeností, nejistotou a neřešením příčin problémů. Výsledkem je „zaseklý stát“ bez silných sdílených hodnot, který nedokáže řešit některé nejnaléhavější úkoly. K nim patří například exekuce a dluhová past, do které padá stále větší procento obyvatel Česka, nebo důchodová reforma, kterou se stále nepodařilo prosadit. Tyto a další palčivé problémy autor rozebírá na základě aktuálních dat, ale nechybí ani srovnání s masarykovským postojem k „naší nynější krizi“. Text doplňují diskusní příspěvky dalších renomovaných autorů jako jsou Danuše Nerudová, Daniel Münich, Daniel Prokop či Tomáš Němeček.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.09.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,362 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076013339
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Recenze

ČR Plus - David Klimeš: Česko versus budoucnost

... „Nelítostná analýza nejvážnějších společenských problémů, které se v plné míře projeví v následujících letech. " ...

Autor knihy

David Klimeš David Klimeš

David Klimeš


David Klimeš, PhD. (* 1982) je český novinář, držitel prestižní ceny Karla Havlíčka Borovského. Vystudoval žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd a historii na Filozofické fakultě UK. Na FSV UK vyučuje komunikaci, marketing, komentář a ekono¬miku. Působil v deníku E15 a Hospodářských novi¬nách, byl analytikem týdeníku Ekonom, momentálně je komentátorem serveru Aktuálně.cz a ČRo Plus. Je autorem knižního rozhovoru se Šimonem Pánkem Aby dobro neškodilo (2015) a publikace Jak probudit Česko (2017).

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.