Literatura s názorem

Pád Cařihradu


Mika Waltari

Další proslulý román z pera Miky Waltariho v novém hávu

Dobytí Cařihradu neboli Konstantinopole osmanskými Turky v roce 1453 je definitivním stvrzením zániku Byzantské říše. Barvitá románová freska slavného finského romanopisce Miky Waltariho líčí poslední měsíce v životě města, náboženské i politické spory a boj o moc.

Román je psán formou deníku mladého muže Jeana Angieho, který nedokázal odhalit skutečný smysl své životní pouti a umírá při obraně hroutícího se města. Umírá i jeho životní láska, dcera předního byzantského úředníka, která se obětuje v naivní víře za město i za čest rodu, v němž nechyběla zrada.

Číst více
499,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 424
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.10.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,515 kg
Jazyk čeština
Původní název Johannes Angelos
Původní jazyk finština
Překladatel Marek E. Světlík
EAN 9788076015326
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Mika Waltari Mika Waltari

Mika Waltari


Mika Waltari (1908–1979), finský spisovatel, novinář a dramatik, se narodil v Helsinkách v rodině luteránského faráře. Začal studovat teologii na Helsinské univerzitě, ale brzy přešel na studium filozofie, estetiky a literatury. Za 2. světové války působil jako novinář a pracoval i pro finskou rozvědku. V této době začal psát historické romány – nejslavnější z nich, Egypťan Sinuhet, vyšel v roce 1945, o deset let později následoval Tajemný Etrusk. Dodnes je Mika Waltari nejznámějším finským autorem: jeho dílo čítá na 30 románů, 15 novel, sbírky pohádek a poezie a 26 dramat. Podílel se na scénářích pro film a rozhlas, překládal a napsal i stovky článků. Jeho díla byla přeložena do více než čtyřiceti jazyků.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.