Literatura s názorem

Dobrý život


Papež František

Patnáct pravidel pro dobrý život podle papeže Františka

Nechat se prostoupit láskou – to je dobrý život. To je to největší a nejkrásnější, co si můžeme navzájem dát. Plná a konkrétní radost, kterou každý hledá od narození, bude jejím přirozeným důsledkem. Rozpoznání a přijetí milosti nám ale mohou někdy ztěžovat existenční obtíže, pesimismus či cynismus. Jak nás ale ujišťuje papež František, život se stává krásným právě tehdy, když svá srdce otevřeme lásce a milosrdenství. Nikdy není pozdě, vždy lze začít znovu. Inspirujte se patnácti pravidly pro dobrý život podle papeže Františka a plně vychutnejte zázrak, jímž lidský život je.

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 208
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.03.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,361 kg
Jazyk čeština
Původní název Buona vita
Původní jazyk italština
Překladatel Jana Gruberová
EAN 9788076019201
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Papež František Papež František

Papež František


Papež František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio (* 1936 Buenos Aires) je první hlavou katolické církve pocházející z amerického kontinentu. Původním vzděláním chemik, v jednadvaceti letech se stal členem Tovaryšstva Ježíšova, na jehož fakultách studoval filosofii, teologii a sociální vědy. Následně zde také vyučoval a získal titul profesora teologie. V letech 1973–1979 působil jako jezuitský provinciál v Argentině. Od roku 1998 až do svého zvolení papežem byl arcibiskupem Buenos Aires a argentinským primasem, od roku 2001 kardinálem. Jeho biskupským i papežským heslem je Miserando atque eligendo (česky „Pohlédl na něj s milosrdenstvím a vyvolil si jej“).

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.