Literatura s názorem

Tajemný Etrusk


Mika Waltari

Tvůj příchod je předpovězen a jsi poznán. Nevaž již své srdce k zemi. Hledej jen sebe, aby ses poznal, nesmrtelný.

Kniha Tajemný Etrusk sleduje putování hlavního hrdiny Larmse Turmse z Iónie přes Delfy a Korint do řeckých osad na Sicílii, do Říma a blízké Etrurie, kde postupně poznává svou kulturu a nakonec se dobere i pravdy o svém původu. Waltariho pestrý příběh je zalidněný ohromným množstvím postav a plný plastických líčení námořních i pozemních bitev i antických kultů a mystérií. Autor postupně odhaluje tajemné náznaky, které určují osud hlavního hrdiny. Román můžeme považovat za unikátní svědectví o hledání sebe sama.

Číst více
599,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 576
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.08.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,743 kg
Jazyk čeština
Původní název Turms Kuolematon
Původní jazyk finština
Překladatel Marta Hellmuthová
EAN 9788076018402
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Mika Waltari Mika Waltari

Mika Waltari


Mika Waltari (1908–1979), finský spisovatel, novinář a dramatik, se narodil v Helsinkách v rodině luteránského faráře. Začal studovat teologii na Helsinské univerzitě, ale brzy přešel na studium filozofie, estetiky a literatury. Za 2. světové války působil jako novinář a pracoval i pro finskou rozvědku. V této době začal psát historické romány – nejslavnější z nich, Egypťan Sinuhet, vyšel v roce 1945, o deset let později následoval Tajemný Etrusk. Dodnes je Mika Waltari nejznámějším finským autorem: jeho dílo čítá na 30 románů, 15 novel, sbírky pohádek a poezie a 26 dramat. Podílel se na scénářích pro film a rozhlas, překládal a napsal i stovky článků. Jeho díla byla přeložena do více než čtyřiceti jazyků.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.