Literatura s názorem

Bubáci aneb malý přírodopis duchů, přízraků a strašidel


Radovan Krátký

Kniha Radovana Krátkého Bubáci s podtitulem Malý přírodopis duchů, přízraků a strašidel vyšla poprvé v roce 1961 a v paměti ji má v této podobě nejedna generace. V lehce rozpustilém duchu – a s pomocí nepřekonatelných ilustrací Miroslava Váši – nám autor přivádí před oči strašidla, přízraky a další roztodivná stvoření, která se zrodila v lidské fantazii. Kromě těch známějších, jako jsou Bazilišek, Bezhlavý jezdec, Diblík, Hejkal, Ježibaba, Klekánice či Meluzína, tu najdeme i Nemodlenku, Zimnici, Škrabinožku a Rýbrcoula. Svérázná encyklopedie, přinášející vyčerpávající přehled strašidel na našem území, je určena nejen pro děti a mládež.

Číst více
398,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 368
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.04.2015
Formát 165x240 mm
Hmotnost 1,19 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Miroslav Váša
EAN 9788074294686
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Radovan Krátký Radovan Krátký

Radovan Krátký


Radovan Krátký (1921–1973), spisovatel, dramatik, humorista a překladatel působil jako redaktor, spolupracoval s rozhlasem a filmem, např. s Karlem Zemanem na scénáři k filmu Ukradená vzducholoď, byl dramaturgem Divadla Spejbla a Hurvínka. Je autorem řady humoristických a satirických próz a divadelních her, a také editorem a překladatelem v oblasti středověké makarónské a žákovské poezie.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.