Literatura s názorem

Albert ze Šternberka


David Papajík, Tomáš Somer

Rádce a diplomat ve službách Karla IV., osobnost středoevropské politiky 14. století

Mezi důležité spolupracovníky císaře Karla IV. patřil nejvýznamnější příslušník moravské větve rodu Šternberků. Albert absolvoval úspěšnou církevní kariéru, byl olomouckým kanovníkem, poté biskupem v severoněmeckém Zvěříně a v Litomyšli. V roce 1368 se stal magdeburským arcibiskupem a dosáhl tím vrcholu své církevní dráhy, kterou završil opět jako litomyšlský biskup. Albert byl významným diplomatem a důvěrným rádcem císaře Karla, ale také zakladatelem klášterů augustiniánů kanovníků ve Šternberku a kartuziánů v Tržku u Litomyšle. Kniha historiků Davida Papajíka a Tomáše Somera sleduje všechny aspekty Albertova života a působení, včetně správy rodových statků či rozboru vzácných uměleckých děl spojených s Albertovou osobou.

Číst více
599,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 480
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.11.2021
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,763 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076015418
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

Stavitelé katedrál - Praha: Biografie Alberta ze Šternberka

...„Nakladatelství Vyšehrad vydalo jako třicátý svazek své edice Velké postavy českých dějin životopis Alberta ze Šternberka, předního rádce a diplomata římského císaře a českého krále Karla IV."..

denik.cz - Albert ze Šternberka

...„Byla vydána monografie s názvem Albert ze Šternberka – arcibiskup, zakladatel, mecenáš a diplomat doby Karla IV."...

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.