Literatura s názorem

Síla viru

Kronika jedné epidemie

Petr Smejkal, Martina Riebauerová

Rozhovor s hlavním epidemiologem IKEM o skrytých silách virů a bakterií

Knižní rozhovor známé novinářky Martiny Riebauerové s populárním lékařem, hlavním epidemiologem IKEM Petrem Smejkalem, o neviditelných spolubydlících na naší planetě: o virech a bakteriích, které jsou základní stavební jednotkou života na Zemi. O tom, kdy jsou pro nás nebezpečné a kdy naopak prospěšné. O velkých epidemiích historie i o tom, proč jsou zbraně mikrobů tak zákeřné a zda medicína vůbec může mít účinnější. Rozhovor, který vznikal od podzimu 2020 do února 2021, se zároveň stal kronikou současné koronavirové epidemie tak, jak ji oba aktéři denně prožívali.

Číst více
329,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 240
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 27.05.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,414 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076014398
Věk od 14
Edice Rozhovory
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Petr Smejkal Petr Smejkal

Petr Smejkal


Petr Smejkal je lékař a hlavní epidemiolog institutu IKEM. V roce 2013 založil v rámci Ústřední vojenské nemocnice v Praze Kliniku infekčních nemocí, kde by do roku 2018 primářem.

Zobrazit profil autora
Martina Riebauerová Martina Riebauerová

Martina Riebauerová


PhDr. Martina Riebauerová (*1967) je novinářka, působí jako vedoucí dramaturgyně pořadů Události, komentáře a Interview na ČT24 a píše pro magazín Reportér. Přispěla do několika knižních sborníků mapujících osudy významných českých lékařů, je autorkou knihy Podivuhodné osobnosti české psychiatrie a beletristického průvodce Kde se líbat v Praze. Zaslouženou pozornost vzbudil její knižní rozhovor s prof. Josefem Kouteckým Osm múz mého života. Publikovala také knižní rozhovor s Karlem Pacnerem Psaní jako posedlost.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.