Literatura s názorem

Encyklopedie středověku


Jacques Le Goff, Jean-Claude Schmitt

Jedinečná kniha o středověkých dějinách a mentalitě

Oblíbená a dnes již klasická práce je dílem předních francouzských i světových odborníků na dějiny středověku. Dva renomovaní francouzští medievisté v ní shromáždili přes osm desítek hesel ve formě samostatných, čtivých esejů. Pokrývají všechny základní oblasti dějin a života středověké Evropy, témata politických dějin (Král, Šlechta, Válka a křížová výprava), dějin hospodářských (Peníze, Řemeslníci, Půda) i kulturních (Katedrála, Poutnictví, Symbol). Mezi autory jsou kromě francouzských historiků i odborníci z Itálie, Německa, Velké Británie, Spojených států, Polska i Ruska. Encyklopedie středověku je jedinečným, obsahově bohatým a jazykově vytříbeným svědectvím o středověkém světě.

Číst více
998,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 208
Datum vydání 22.04.2014
Formát 170x246 mm
Hmotnost 1,662 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074291302
Věk od 15
Typ Kniha

Autor knihy

Jacques Le Goff Jacques Le Goff

Jacques Le Goff


Jacques Le Goff (1924–2014), francouzský historik a medievalista, představitel významné historické školy Annales. Svým dílem výrazně přispěl k novému zhodnocení středověku a k hlubšímu pochopení základů evropské kultury. Je nositelem celé řady ocenění, mimo jiné čestného doktorátu pražské Univerzity Karlovy.

Zobrazit profil autora
Jean-Claude Schmitt Jean-Claude Schmitt

Jean-Claude Schmitt


Jean-Claude Schmitt (* 1946), francouzský medievista, žák J. Le Goffa. Z jeho prací mj.: Svět středověkých gest, Revenanti, Svatý chrt, Konverze Hermanna Žida – Autobiografie, historie a fikce.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.