Literatura s názorem

Praha světová


Vladimír Kučera, Karel Kučera

Světové dědictví

Tato kniha, ač plná fotografií, je uprostřed mnoha publikací o metropoli ojedinělá. Představuje rozhovory s vynikajícími odborníky, kteří z hlediska svých profesí město hodnotí a upozorňují i na nebezpečí, která mu hrozí. Zajímavé otázky o Praze za čtenáře kladli dva tazatelé, Karel Kučera a Vladimír Kučera  Můžete si tak popovídat o Praze historické s Václavem Ledvinkou, o Praze umělecké s Jiřím T. Kotalíkem, o Praze archeologické s Jaroslavem Podliskou, o Praze předlistopadové s Pavlem Jeriem, o Praze zapsané na seznam UNESCO s Michalem Benešem, o Praze urbanistické s Janem Sedlákem, o Praze turistické s Františkem Kadlecem, o Praze moderní s Martinou F. Koukalovou a o Praze přírodní s Jiřím Sádlem.. Je určena všem návštěvníkům Prahy, kteří ji chtějí poznat, ale upozorňuje i na drobné a unikátní detaily, které by měli znát a obdivovat i sami Pražané. V době, kdy Výbor světového dědictví UNESCO ohlásil možné vyškrtnutí Prahy ze svého seznamu, chce také nakladatelství Vyšehrad vzbudit zájem o udržení historického odkazu Prahy a upozornit na její krásu. Praha přece patří mezi perly světového dědictví!

Číst více
499,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 184
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 25.03.2019
Formát 217x220 mm
Hmotnost 0,784 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076010963
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Vladimír Kučera Vladimír Kučera

Vladimír Kučera


Vystudoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd a publicistiky Univerzity Karlovy. V roce 1990 nastoupil do deníku Práce, o rok později spoluzaložil deník Prostor. Následně působil v Lidové demokracii a Večerní Praze. Externě spolupracuje s  Českou televizí, kde se autorsky podílí na pořadech Historie.cs a Politické spektrum. Spolupracoval i na řadě dokumentů Neznámí hrdinové. Je autorem mnoha komentářů a článků a rovněž držitelem několika ocenění za novinářskou a dokumentární tvorbu (Cena Ferdinanda Peroutky, medaile Vojtěcha Náprstka AV ČR za popularizaci vědy, Cena Václava Havla za přínos díla občanské společnosti).

Zobrazit profil autora
Karel Kučera Karel Kučera

Karel Kučera


Vystudoval archeologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde se věnoval problematice přemyslovských hradišť. Nyní pracuje v  oddělení Kancelář památky světového dědictví Magistrátu hlavního města Prahy. Hraje na kytaru v archeologické, undergroundové kapele Typ Skršín a baskytaru a foukací harmoniku v bluespunkovém Vitriolu. Je spoluautorem publikace Praha světová 2017.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.