Literatura s názorem

Harmonie / Diář 2020


Antoine de Saint-Exupéry

Harmonie po celý rok

Diář na rok 2020 s názvem Harmonie přináší citáty světoznámého francouzského autora Antoina de Saint-Exupéryho. Po celý rok nás budou doprovázet citáty z Citadely, Malého prince, Válečného pilota, Země lidí, Nočního letu a jeho dalších mistrovských děl. Autor se ve své tvorbě vrací k základním tématům lidského života – lásce, přátelství, věrnosti, službě, společenství a tvorbě. Přejeme si, aby i tento diář k vám promlouval v tomto duchu a přinesl vám po celý rok klidný a harmonický čas.

V diáři najdete plánovací kalendář, lunární kalendář, přehled státních svátků a jmenin, prostor pro poznámky aj.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 272
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 20.05.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,473 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jiřina B. Lockerová
EAN 8594050427440
Věk od 10
Typ Kalendář, diář
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Antoine de Saint-Exupéry Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry


Antoine de Saint Exupéry byl francouzský spisovatel, letec a filozof, autor pohádkového příběhu Malý princ. Rodina mu pro jeho roztomilou tvář a lokny přezdívala Král Sluníčko. Byl velmi zvídavé a bystré dítě, rád vynalézal nové věci a vymýšlel vlastní básničky. Vždy obdivoval piloty, a tak není divu, že se při nástupu do vojenské služby nechal přidělit k letectvu. Prošel výcvikem pro vojenské i civilní piloty. Při první vážné nehodě se těžce zranil, na několik let povolání pilota opustil a živil se jako obchodní zástupce automobilové značky. Práce pro leteckou společnost ho ale naplňovala víc, v tomto období napsal knihy o létání Kurýr na jih a Noční let. Přivydělával si psaním reportáží a pokoušel se o dálkové lety. Při jednom z nich se vážně zranil, přesto se aktivně zapojil do leteckých bojů v druhé světové válce. Byl jedním z nejodvážnějších bojovníků. Odsuzoval předsudky a rasismus, věřil v duchovní hodnoty lidstva. Trosky jeho letounu byly nalezeny nedaleko francouzského přístavu Marseille, jeho smrt však nebyla objasněna. Filozofické dílo Citadela zůstalo nedokončené a bylo vydáno posmrtně.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.