Literatura s názorem

Tajemství zlatého květu

Čínská kniha života

Carl Gustav Jung, Richard Wilhelm

Základní dílo čínského taoismu s komentářem C. G. Junga

Starý esoterický text čínského taoismu, ovlivněného buddhismem, konfucianismem a snad i nestoriánským křesťanstvím, přeložil sinolog Richard Wilhelm z čínštiny do němčiny, opatřil odborným komentářem a požádal svého přítele, slavného psychologa C. G. Junga, o psychologický komentář. Text totiž obsahuje praktický návod k meditačním cvičením, umožňujícím adeptovi vymanit se z pout světa, dosáhnout zdraví a především zrození ,,zlaté květiny“, to jest duchovního znovuzrození. C. G. Jung příležitosti knihu komentovat využil nejen k napsání studie srovnávající psychologii a duchovní život západního a východního člověka, včetně důležitých praktických důsledků tohoto srovnání. Navíc poutavě a konkrétně vylíčil základy své teorie kolektivního nevědomí, pro niž mu čínský text poskytl cenný doklad.

CARL GUSTAV JUNG († 1961) je zakladatelem hlubinné psychologie. Tento švýcarský terapeut a učenec kriticky navázal na starobylé esoterické a magické praktiky i na soudobé teorie Freudovy. Jeho hlavním přínosem je učení o kolektivním nevědomí a archetypech.

RICHARD WILHELM († 1930) byl významný německý sinolog. Původně misionář v Číně se začal zabývat duchovním světem čínské kultury a svými odbornými studiemi a překlady význačně přispěl k poznání východoasijské esoterické tradice.

Číst více
229,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 160
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.04.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,284 kg
Jazyk čeština
Původní název Geheimnis der goldenen Blüte
Původní jazyk němčina
Překladatel Jan Spousta
EAN 9788076011069
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Carl Gustav Jung Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung


Carl Gustav Jung (1875–1961) je zakladatelem hlubinné psychologie. Tento švýcarský terapeut a učenec kriticky navázal na starobylé esoterické a magické praktiky i na soudobé teorie Freudovy. Jeho hlavním přínosem je učení o kolektivním nevědomí a archetypech.

Zobrazit profil autora
Richard Wilhelm Richard Wilhelm

Richard Wilhelm


Richard Wilhelm (1873–1930) byl významný německý sinolog. Původně misionář v Číně se začal zabývat duchovním světem čínské kultury a svými odbornými studiemi a překlady význačně přispěl k poznání východoasijské esoterické tradice.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.