Literatura s názorem

Tvořit nové věci

Mnich a terapeut

Petr Glogar, Josef Beránek

Terapeut, lektor a karmelitán od Pražského Jezulátka

Mnich a terapeut Petr Glogar jeden z prvních českých bosých karmelitánů v novodobé historii. Podílel se na vybudování kláštera karmelitánů ve Slaném, a především před několika lety otevřel Fortnu, klášter na Hradčanském náměstí v Praze, který převrací zaběhané představy věřících i nevěřících o tom, co je klášter. Petr Glogar o Fortně hovoří jako o duchovním wellness centru, kde se může kdokoli na hodinku zastavit a podívat se zblízka do svého nitra. Knižní rozhovor mapuje jeho životní cestu a nevyhýbá se ani otázkám, jak se liší přístup kněze a psychoterapeuta, nakolik církev ochromilo sexuální zneužívání a vůbec zneužívání moci, a především v čem vidí cíl meditace a zda lze zažít Boží blízkost.

Číst více
369,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.05.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,407 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076018044
Věk od 18
Edice Rozhovory
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

Katolický týdeník - Mnich a terapeut, který otevřel Fortnu

„Mužská spiritualita, manželská setkání, klášter ve Slaném a nejnověji veřejnosti otevřený klášter Fortna na Hradčanském náměstí. To jsou jen některá místa, kterým Petr Glogar věnoval svou energii."

Christnet - Tvořit nové věci. Nad knihou rozhovorů Josefa Beránka s Petrem Glogarem

„Kniha rozhovorů Josefa Beránka s karmelitánským knězem, terapeutem a stavitelem z nezbytí Petrem Glogarem nazvaná Tvořit nové věci je dalším příspěvkem do pozoruhodné osobní historie lidí, kteří se na své životní cestě za Bohem nedali znormalizovat pasivitou církevního prostoru a řečmi o tom, že nic nejde a všechno stojí za... (starou bačkoru)."

Autor knihy

Josef Beránek Josef Beránek

Josef Beránek


Josef Beránek je publicista a manažer. Vystudoval Univerzitu Karlovu a Robert Schuman Institut v Bruselu. Třináct let pracoval jako redaktor a posléze vedl sekci populárně odborných časopisů v nakladatelství Portál. Od roku 2006 pracuje převážně v manažerských pozicích. Mj. je autorem několika scénářů TV dokumentů a mnoha knižních rozhovorů (například s Václavem Malým, Janem Sokolem a mnoha dalšími osobnostmi).

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.