Literatura s názorem

Nové hedvábné stezky

Přítomnost a budoucnost světa

Peter Frankopan

Jaká budoucnost nás čeká a kde se koncentruje moc? Pokračování historického bestselleru.

Pokračování světového bestselleru Hedvábné stezky se zaměřuje na současnost a budoucnost zemí v srdci Eurasie, v pásu kolem někdejších dálkových obchodních cest, tzv. hedvábných stezek. Autor, oxfordský historik a byzantolog, přináší komplexní a objevný pohled na dnešní politickou, ekonomickou a diplomatickou hru mezi Čínou, Indií, zeměmi Střední Asie, Ruskem i Středním a Blízkým východem, která ale zasahuje také východní Afriku, Oceánii i Karibskou oblast. Tak jako ve své předchozí knize, i tentokrát Peter Frankopan suverénně ovládá vypravěčské řemeslo a oživuje starší i zcela soudobé dějiny, jejich postavy a klíčové konflikty. Jádrem knihy je dnešní růst Číny do role světové supervelmoci a velkorysý, byť kontroverzní čínský mezinárodní projekt Pás a stezka. Základní nosnou myšlenkou je opět propojenost světa, kdy mocenské, ekonomické a kulturní proměny v jedné jeho části mají dopad na globální úrovni.

Číst více
449,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 216
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.05.2023
Formát 160x230 mm
Hmotnost 0,446 kg
Jazyk čeština
Původní název The New Silk Roads
Původní jazyk angličtina
Překladatel Aleš Valenta
EAN 9788076018112
Věk od 18
Edice Historica
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Peter Frankopan Peter Frankopan

Peter Frankopan


Peter Frankopan je profesorem světových dějin na Oxfordské univerzitě, kde vede Centrum pro byzantská studia. Zabývá se především dějinami Středomoří, Střední Asie, Blízkého a Středního východu, Ruska a Číny. Je autorem knih o první křížové výpravě (2012), jeho následující kniha Hedvábné stezky se stala mezinárodním bestsellerem, byla jedničkou na knižním žebříčku Sunday Times, stejně jako v Indii a Číně. Celosvětově se knihy ve více než třiceti překladech prodalo více než jeden a půl milionu výtisků. Peterovi se přezdívá „rocková hvězda mezi historiky“.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.