Literatura s názorem

Pět ročních období


Jiří Klečka

Někdy musíme něco ztratit, abychom nalezli, co jsme nehledali...

Překonat smutek lze někdy jen příběhem

Protagonista Pěti ročních období, Filip Trezner nikdy neměl vlastní fantazii. Možná proto tak snadno přilnul k Sylvii, která měla představivosti, víry i naděje na rozdávání.

Když Sylvie umírá, ví, že aby se Filip úspěšně prokousal všemi fázemi smutku, bude si tyto schopnosti muset osvojit sám. Ve chvíli, kdy se svět vytvořený, snový, pohádkový prolíná s tím skutečným, ani Filipovi nezbyde, než začít přetvářet nicotu k obrazu svému. Jinak by totiž mohl ztratit nejen svou ženu, ale i dceru.

Pět ročních období připomíná se vším všudy Nekonečný příběh pro dospělé. Nabízí možnost vyrovnat se se ztrátou skrze vyprávění samotné, ba ho dokonce oslavuje, a podobně pracuje i s pojetím nicoty.

„Velký román – nezvyklý a originální počin“

Jan Štifter

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 456
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.09.2019
Formát 116x164 mm
Hmotnost 0,432 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Sylvie Svobodová
EAN 9788076011656
Věk od 15
Edice Tvář
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Jiří Klečka Jiří Klečka

Jiří Klečka


Jiří Klečka (1983) se narodil a vyrůstal v Ostravě. Už v dětství mu učarovaly příběhy, ať už ty knižní, nebo vykreslené na filmovém plátně. V současnosti pracuje jako manažer kvality v nadnárodní firmě, což mu mimo jiné umožňuje psát příběhy v různých koutech světa. Se svou ženou a dvěma dcerami žije ve Frýdlantu nad Ostravicí. Ve Vyšehradu vyšly jeho romány Pět ročních období (2019), Papírové domky (2022) a Zapomenutá (2023).

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.