
Lékař a nutriční sestra radí, co při onemocnění žlučníku a žlučových cest
Recepty jsou určeny pro osoby s onemocněním žlučníku a žlučových cest. Projevy tohoto onemocnění jsou různé, ale většinou vznikají nevhodnou stravou a větším množstvím alkoholu. Význam dietních opatření spočívá spíše v prevenci žlučníkových záchvatů. Autoři, nutriční sestra a lékař, jsou oba ze špičkového pracoviště v IKEMu. V úvodu brožurky se seznámíme se základními aspekty tohoto onemocnění, s vhodnými a nevhodnými potravinami a s technologií vaření. Druhá část přináší přibližně 130 výborných receptů, které pomohou pacientům stabilizovat jejich zdravotní stav. V receptech se používají potraviny se sníženým obsahem cholesterolu a suroviny, které při tomto onemocnění nezpůsobují podráždění žlučníku a žlučových cest. U jednotlivých receptů je propočtena nutriční hodnota pro jednu osobu.
Číst více
Podobné
Detailní informace
Počet stran
128
Ke stažení
pdf
Ukázka.pdf
Datum vydání
06.02.2023
Formát
145x205 mm
Hmotnost
0,21 kg
Jazyk
čeština
EAN
9788076017429
Věk od
18
Edice
Vaříme s dietní sestrou
Typ
Kniha
Vazba
brožovaná, šitá nitmi