Literatura s názorem

Kuchařka při onemocnění žlučníku


Vladimíra Havlová, Petr Wohl

Lékař a nutriční sestra radí, co při onemocnění žlučníku a žlučových cest

Recepty jsou určeny pro osoby s onemocněním žlučníku a žlučových cest. Projevy tohoto onemocnění jsou různé, ale většinou vznikají nevhodnou stravou a větším množstvím alkoholu. Význam dietních opatření spočívá spíše v prevenci žlučníkových záchvatů. Autoři, nutriční sestra a lékař, jsou oba ze špičkového pracoviště v IKEMu. V úvodu brožurky se seznámíme se základními aspekty tohoto onemocnění, s vhodnými a nevhodnými potravinami a s technologií vaření. Druhá část přináší přibližně 130 výborných receptů, které pomohou pacientům stabilizovat jejich zdravotní stav. V receptech se používají potraviny se sníženým obsahem cholesterolu a suroviny, které při tomto onemocnění nezpůsobují podráždění žlučníku a žlučových cest. U jednotlivých receptů je propočtena nutriční hodnota pro jednu osobu.

Číst více
229,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.02.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,21 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076017429
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Autor knihy

Vladimíra Havlová Vladimíra Havlová

Vladimíra Havlová


Bc. Vladimíra Havlová pracuje od roku 1992 jako edukační sestra v Centru diabetologie Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze. Vystudovala střední zdravotní školu – obor dietologie a získala atestaci z poruch metabolismu a výživy. Je členkou výboru sekce sester České diabetologické společnosti a autorkou řady odborných publikací.

Zobrazit profil autora
Petr Wohl Petr Wohl

Petr Wohl


MUDr. Petr Wohl, Ph. D. (* 1970) je gastroenterolog a endoskopista. Působí v IKEMu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.