Literatura s názorem

Bezlepková dieta


Monika Vernerová, Pavel Kohout

i Připravujeme

Oblíbená dietní kuchařka v nové grafické úpravě

Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém dochází k nepřiměřené reakci na lepek obsažený v některých obilninách a v potravinách z těchto obilnin vyrobených. Důsledkem je poškození střevní sliznice projevující se bolestmi břicha, zhoršeným přijímáním výživy, nedostatečným vstřebáváním vitaminů a některých minerálů, jež následně vede k osteoporóze a dalším komplikacím. Počet nemocných v České republice se odhaduje na 1 % populace, tedy na více než 100 000. Úvod z pera doc. Pavla Kohouta přináší základní seznámení s nemocí a upozorňuje i na potraviny, kterých by se pacient měl vyvarovat. Druhou část knihy tvoří dietní kuchařka od nutriční terapeutky Moniky Vernerová, která se zaměřuje na bezlepkovou dietu a přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Jídla jsou pestrá, chutná a připravovaná z rozmanitého výběru potravin. Kniha je doplněna nutričními hodnotami.

Číst více
269,00 Kč Doporučená cena
Vychází 27.05.2024

Detailní informace

Počet stran 136
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 27.05.2024
Formát 145x205 mm
Jazyk čeština
EAN 9788076019690
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Monika Vernerová Monika Vernerová

Monika Vernerová


Monika Vernerová pracuje jako nutriční terapeutka v Thomayerově nemocnice. Své vzdělání a zkušenosti plně využila při psaní dietní kuchařky.

Zobrazit profil autora
Pavel Kohout Pavel Kohout

Pavel Kohout


doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., se zabývá gastroenterologií (střevní mikrobiom, celiakie, idiopatické střevní záněty) a výživou (screening malnutrice, enterální a parenterální výživa, intenzivní metabolická péče). Vyučoval na lékařské a farmakologické fakultě UK v Hradci Králové, nyní působí v Praze na 3. lékařské fakultě UK v Praze a na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Je členem České gastroenterologické společnosti, (předseda pracovní skupiny pro celiakii), Společnosti klinické výživy a intenzivní metabolické péče (místopředseda), České internistické společnosti a Fóra zdravé výživy.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.